Huis taxeren

Waar heb je een taxatie voor nodig?

Je hebt jouw droomhuis gevonden of je woont al in jouw droomhuis maar zou toch even net even wat meer ruimte willen of je huis energie zuiniger maken en dit wil je gaan realiseren middels een verbouwing. Om een nieuwe hypotheek te verkrijgen of je bestaande hypotheek te verhogen heb je een taxatierapport nodig. Je moet dus je huis of toekomstige huis laten taxeren. Ook kun je met een taxatie inschatten of de vraagprijs van jouw droomhuis reëel is. Plus de hoogte van de hypotheek is namelijk niet alleen afhankelijk van je inkomen, maar ook van de waarde van de woning. Je mag namelijk maximaal 100% van de marktwaarde van een woning financieren.

Wat doet een taxateur?

Een taxateur maakt een taxatierapport waarin beschreven word hoeveel de woning waard is en waarop deze waardering gebaseerd is.

Waar moet je op letten als je een taxateur inschakelt?

De taxateur mag niet jouw aankoopmakelaar zijn of de makelaar van de verkoper. Verder moet je erop letten dat de taxateur van jouw keuze voldoet aan de eisen van jouw hypotheekverstrekker. Zodat je zeker weet dat de bank jouw taxatierapport accepteert.

Tip: Koop je een bestaande woning, dan is het vaak verstandig om niet alleen een taxatie maar ook een bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Heb je een aankoopmakelaar? Laat je dan door hem of haar adviseren of dit nodig is. Een bouwkundige keuring is een apart rapport, waarin vermeld word wat de eventuele gebreken en (directe) herstelkosten zijn van de woning.

Via deze link kun je direct een taxatie aanvragen!  

Neem gerust contact met ons op via:
T: 0137852485
E: info@vastgoed013.nl

Vastgoed013 helpt je hier graag bij!