Vastgoed013 als erkend taxateur

Vastgoed013 als erkend taxateur

Op zoek naar een betrouwbaar taxatiebureau? Vastgoed013 staat voor u klaar! Als erkend taxateur kunnen wij gevalideerde taxatierapporten uitvoeren.

Vraag direct aan!

Waarvoor heb je een taxatie nodig?

Het kopen van een woning of het realiseren van een verbouwing vereist vaak een nieuwe hypotheek of een verhoging van je bestaande hypotheek. Om deze financiële verplichtingen aan te gaan, heb je een gevalideerd taxatierapport nodig. Ook kan een taxatie helpen om in te schatten of de vraagprijs van je nieuwe woning redelijk is, omdat de hoogte van de hypotheek niet alleen afhankelijk is van je inkomen, maar ook van de waarde van de woning. Het is namelijk toegestaan om 100% van de getaxeerde marktwaarde van een woning te financieren. Als je energiebesparende maatregelen wilt financieren, is het zelfs mogelijk om tot 106% van de marktwaarde te lenen. 

Wat doet een taxateur?

Een taxateur stelt een taxatierapport op waarin wordt beschreven wat de waarde van de woning is en welke factoren daarbij een rol spelen. 

Waar moet je op letten bij het inschakelen van een taxateur?

Het is belangrijk dat de taxateur niet dezelfde persoon is als jouw aankoopmakelaar of de makelaar van de verkoper. Daarnaast is het raadzaam om te controleren of de taxateur aan de eisen van jouw hypotheekverstrekker voldoet, zodat je zeker weet dat het taxatierapport wordt geaccepteerd.  

Tip: Als je een bestaande woning koopt, is het vaak verstandig om naast een taxatie ook een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Vraag je aankoopmakelaar om advies over de noodzaak hiervan. Een bouwkundige keuring geeft in een apart rapport weer welke gebreken er aan de woing zijn en wat de (directe) herstelkosten zijn.  

Via deze link kun je direct een taxatie aanvragen!  

Afspraak maken

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op Bel: 013-7852485Mail:info@vastgoed013.nl

Afspraak maken

Uitgelicht aanbod

Staat hier jouw droomwoning tussen?

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod