Wat is een energielabel?

Wat is een energielabel?

Een energielabel voor woningen is een label dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is en wat je kunt doen om jouw huis energiezuiniger te maken. Een energielabel is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. 

Een energielabel voor woningen is een label dat aangeeft hoe energiezuinig een woning is en wat je kunt doen om jouw huis energiezuiniger te maken. Het label wordt bepaald op basis van heel veel kenmerken van de woning, zoals isolatie, verwarming, ventilatie, verlichting, het aandeel hernieuwbare energie en nog veel meer zaken. Het energielabel voor woningen is verplicht bij de verkoop of verhuur van een woning. 

Het energielabel voor woningen geeft aan in welke energieklasse de woning valt, variërend van A++++ (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig). Een energiezuinige woning heeft voordelen zoals lagere energierekeningen, meer comfort en een verminderde CO2-uitstoot. Daarnaast kan een energielabel ook inzicht geven in de mogelijke verbeteringen van de energieprestaties van de woning.   

Het energielabel voor woningen is geldig voor 10 jaar en kan worden aangevraagd via een erkend deskundige, zoals een energieprestatie adviseur. De kosten voor het aanvragen van een energielabel variëren afhankelijk van de grootte van de woning en de tarieven van de energieprestatie adviseur. Vastgoed013 heeft goede contacten met diverse energieprestatie adviseurs die wij ten zeerste kunnen aanbevelen.  

Bij de verkoop of verhuur van je woning is het verplicht een definitief energielabel geregistreerd te hebben. Dit moet geregeld zijn voordat de woning bij Funda aangemeld kan worden. Benieuwd of uw woning al een energielabel heeft? Check het via deze link! 

Woning verkopen of verhuren? Vraag een energielabel aan! 

Uitgelicht aanbod

Staat hier jouw droomwoning tussen?

Of het nou gaat om kopen, verkopen of taxeren. Wij helpen je met de volgende stap.

Bekijk ons volledige aanbod